Allereerst: ALFONS BOUW is er voor u. Wij onderhouden graag een goede relatie met onze klanten en staan voor u klaar hoe groot of klein de opdracht ook is. Van kleine klusjes tot ingrijpende aanpassingen of verbouwingen.

We delen graag in uw enthousiasme door met u mee te denken. Dit doen we op een kritische manier , zoals u van een professional mag verwachten. Onze praktische kennis en brede ervaring stelt ons in staat om u te behoeden voor valkuilen. Liever bereiken we samen met u het gedroomde resultaat voor de aanpassing die u voor ogen heeft.

We begeleiden uw verbouwing graag van het begin tot het eind. Dit betekent dat wij bereid zijn vanaf het eerste idee met u mee te denken en u vervolgens bijstaan in alle fases van het project van eventuele vergunningsaanvraag tot de oplevering.

Ontwerp
Heeft u een droom om uw huis te verbouwen? U wilt uw woonkamer uitbouwen, een mooi daklicht (Velux) plaatsen, of een slaapkamer vergroten met een dakkapel? Kan en mag dat wel? ALFONS BOUW weet daar het antwoord op.

We helpen u uw droom te realiseren en kunnen u het gehele traject van het aanvragen van een bouwvergunning uit handen nemen: de aanvraag bij de gemeente indienen en berekeningen voor u maken. Of misschien wilt u zelf dit voortraject ingaan, met een beetje steun voor de specialistische zaken. Bij Bouw en Woningtoezicht in uw gemeente kunt u navragen of uw plannen realiseerbaar zijn. In dat geval kunnen wij u van dienst zijn bij het vervaardigen van bouwtekeningen of het maken van berekeningen.

Ook voor het realiseren van ‘kleine’ dromen in uw huis zijn wij de juiste partij. Bijvoorbeeld bij het realiseren van een kastenwand of een inloopkast, een praktische indeling van een kleine entree of een hippe wandkast naar eigen ontwerp.

Aanneming
Vakmensen werken graag met andere vakmensen. Omdat het leveren van kwaliteit de basis vormt van ons succes, werken wij graag samen met onderaannemers die hun vak verstaan. Voor alle mogelijke werkzaamheden in en rond uw huis kan ALFONS BOUW u helpen met het vinden en aansturen van vakbekwame onderaannemers zoals stukadoors, elektriciëns, schilders, metselaars, loodgieters en hoveniers. Vakmensen aan wie u uw klus kunt overlaten. Maar met het gemak van één aanspreekpunt en één factuur van ALFONS BOUW.

Uitbouw
Zou u graag ruimer willen wonen maar is verhuizen voor u geen optie dan kan een aanbouw uw huis weer helemaal aan uw wensen laten voldoen. Er zijn veel mooie en creatieve mogelijkheden die wij graag samen met u verkennen. We beginnen met het in kaart brengen van uw wensen en woonbehoeften en werken van daaruit naar een ontwerp toe voor de uitbreiding.

Dakkapel
Nederlandse huizen zijn typisch voorzien van een schuin dak. Wanneer zich onder dit dak kamers bevinden, betekent een dakkapel een wereld van verschil voor de ruimte in uw huis. U realiseert zo een zee van licht en ruimte. Het plaatsen van een dakkapel is een ingreep die met een goede voorbereiding van Alfons Bouw weinig moeite kost, maar een verbazingwekkend resultaat geeft. Alfons Bouw biedt veel verschillende mogelijkheden voor de uitvoering van de dakkapel, bijvoorbeeld in hout of in kunststof en eventueel uitgevoerd met rolluiken, vrijwel alles is mogelijk.

Renovatie
Een huis heeft onderhoud nodig sommige klussen kunt u misschien zelf, maar soms is het laten uitvoeren door een vakman de slimste keuze. Onze dagelijkse ervaring stelt ons in staat om renovatiewerkzaamheden vlot en goed voor u uit te voeren. Ook beschikken wij over de juiste apparatuur. Zo realiseert u uw renovatie binnen een vooraf gesteld budget en tijdspad en zonder frustraties. Of het nu gaat over het repareren of vervangen van kozijnen, herstellen van waterschade, traprenovatie, behandelen van scheuren in muren of pleisterwerk: Geen klus is ons te gek. U kunt bij ons ook terecht voor [noem zo veel mogelijk voorkomende renovatieklussen ivm Google]

Tegelvloer
Ook voor een tegelvloer met vloerverwarming kunt u bij Alfons bouw prima terecht.

Badkamer
Bent u toe aan een nieuwe badkamer of renovatie van uw douche dan kan Alfons bouw u hier van A tot Z in begeleiden. We kunnen alle merken leveren onder andere Villeroy & Boch, Geberit, Grohe, Sphinx, Duravit en Sealskin.

Keuken
Ook een keuken is eens aan vervanging toe. Alfons bouw haalt u oude keuken weg en plaats u nieuwe keuken en sluit ook alles voor u aan. Mocht u een andere opstelling kiezen ook dit is geen probleem.

Tuin
Voor in uw tuin kunnen we u met een veranda, tuinhuis, schutting, vlonder en tuinhard van dienst zijn.

Velux
Een Velux raam is in een dag geplaatst en zet een donkere overloop of zolderkamer letterlijk in een geheel ander daglicht. Uw vertrek ziet er ruim, fris en licht uit. Ook de mogelijkheid om te ventileren is vaak een grote toegevoegde waarde, bijvoorbeeld bij een badkamer die zich onder een schuin dak bevindt.

Alfons Bouw is een gecertificeerd leverancier van Velux en montagepartner. Het gehele Velux assortiment is bij ons verkrijgbaar, voor het plaatsen van een Velux dakvenster of het vervangen ervan bent u bij ons dus aan het juiste adres. Behalve de dakramen zelf heeft u bij ons ook keuze uit het gehele assortiment raamdecoratie van Velux, evenals zonwering en rolluiken.

Kozijnen
Alfons Bouw is een allround kozijnenspecialist. Wanneer uw kozijnen aan vervanging toe zijn heeft u behoefte aan een gedegen advies en een partner die met u meedenkt. Er is keuze uit diverse materialen. Ieder materiaal heeft unieke eigenschappen. Welke past bij u en uw pand? Wat verwacht u van de uitstraling en klopt deze verwachting? Welk onderhoud mag u verwachten bij uw keuze voor een nieuw kozijn. Wij helpen u de juiste keuze te maken. Wij leveren kozijnen op maat in hardhout, kunststof of aluminium en zorgen voor vakkundige plaatsing.

Sloten
Alfons Bouw is u van dienst met het plaatsen van sloten. Ook wanneer u problemen heeft met uw slot kunt u bij ons terecht.
Een goed slot op uw huis is van groot belang, het is ook iets waar veel mensen zich wel eens zorgen om maken. Het slot beschermt alles wat u dierbaar is. Belangrijk dus om hier aandacht aan te besteden.

Alfons Bouw levert onder meer sloten met een kerntrekbeveiliging. Deze sloten zijn bestand tegen uitboren en uittrekken van de cilinder. Een slot met kerntrekbeveiling is een eis voor nieuwbouw om te voldoen aan het politiekeurmerk veilig wonen. Voldoen aan dit keurmerk betekent niet alleen gerust zijn op de veiligheid van uw huis, sommige verzekeraars geven ook korting op hun premies wanneer uw huis aan deze eisen voldoet.

Heeft u problemen met uw huidige slot, zoekt u een zeer veilig slot en/of wilt u enkele sloten vervangen zodat u minder verschillende sleutels nodig heeft aan uw sleutelbos? Neem dan contact met ons op.

Aannemer nodig in Katwijk?
Alfons Bouw Katwijk voor opbouw, aanbouw, afbouw, Velux ramen en dakkapellen